Головна » Статті » Харчування і добавки

Смачні перекуси

Перш ніж почати вибирати, що приготувати на перекус, необхідно врахувати кілька основних правил, які допомагають швидше втрачати кілограми і при цьому не відчувати постійного голоду:

1) за 20 - 30 хвилин до їжі необхідно випивати стакан води;

2) загальна кількість води в день не повинна бути менше ніж 1,5-2 літри. У разі, якщо ви включаєте в меню хліб з висівками, кількість споживаної води в день повинно бути більше 2 літрів;

3) час між перекусами має становити не менше 1 години;;

4) у літні місяці постарайтеся кисломолочні продукти використовувати по мінімуму;

5) горішки, цукати, сухофрукти використовуйте в дуже невеликій кількості, буквально 5 - 10гр. на порцію, оскільки в них міститься досить багато вуглеводів і калорій;

6) якщо ви любите хрусткі хлібці, обов'язково читайте їх склад та енергетичну цінність;

7) якщо ви на дієті, то постарайтеся, щоб один перекус не перевищував

Смачні, а що дуже важливо корисні і легкі перекуси:

Смузі

Його легко можна назвати швидким перекусом, а все тому, що готується смузі в одну мить. Він може бути фруктовим, ягідним або овочевим. Спочатку в блендері ви подрібнюєте фрукти або овочі, а потім додаєте той молочний продукт, який найбільше подобається: кефір, молоко, йогурт, м'який сир.При бажанні смузі можна підсолодити медом.

Салати

Тут немає ніяких меж для вашої фантазії. Єдина заборона – майонез і подібні соуси. Заправляти салат перед подачею рослинним або оливковою олією і соєвим соусом, соком лимона. Самі низькокалорійні овочі – це огірки, помідори, листя салату, болгарський перець. Не забувайте і про зелені. Щоб салат не набридав, додайте в нього час від часу невеликий шматочок відвареного м'яса телятини або в'яленої яловичини.

Відварене м’ясо і риба

Шматочок м'яса, багатий білком та іншими мікроелементами, зіграє тільки на користь вашій фігурі. До того ж, його можна відварити заздалегідь, охолодити, нарізати на порційні шматочки і скласти в контейнер, щоб взяти з собою на роботу або поставити вдома в холодильнику. Повірте, у вас не буде бажання з'їсти булочку або тістечко з кави, якщо ви забезпечите себе таким корисним білковим перекусом. Те ж саме стосується і вареної риби, але її все-таки зручно їсти вдома.

Рулет з лаваша з начинкою

Змастіть прісний тонкий лаваш невеликою кількістю нежирного м'якого сиру. Наріжте Тонкими смужками запечену в рукаві або відварну телятину, курку або інше нежирне м'ясо. Дрібно наріжте помідори, злегка подперчите його. Для того, щоб «хрумтіло», додайте нарізану соломкою лист салату або капусти. Рівномірно розподіліть інгредієнти на аркуші лаваша, скрутіть його в рулет і наріжте на порційні шматочки.

Батончики мюслі

Похрумтіти в дорозі, та так, щоб це був низькокалорійний перекус, можна за допомогою мюслі в брикетах (батончики). Вони відрізняються тим, що не розсипаються, і їх не потрібно замочувати в кисломолочному продукті. Єдине, обов'язково зверніть увагу на склад і кількість калорій в одному брикеті.

Сухофрукти

Зловживати ними не варто, так як сухофрукти досить калорійні. Але в невеликій кількості вони корисні і здатні втамувати голод. Не поспішайте швидко з'їсти шматочок кураги або чорносливу – розтягніть задоволення, довго пережовуючи його. Заморожені фрукти та ягоди

Великі плоди слід нарізати невеликими кубиками, розділити для зручності на порції: одна порція вміщається в один стакан місткістю 200мл. Коли ви відчуєте голод, дістаєте заготівлю та їсте, не розморожуючи!

Нежирний сир

Звичайно ж, сир! Куди без нього? Перш ніж змішувати його з іншими компонентами, майте на увазі, що 100гр. нежирного сиру – це близько 80 Ккал. Замість цукру покладіть пів чайної ложки меду і жменю фініків або 1-2 чорносливу.

Яблука

Цей фрукт можна поєднувати з чим завгодно: сир, фруктові салати, смузі. Але краще всього їсти як самостійне блюдо. Найпростіше – це натерти яблуко на тертці разом з шкіркою. У такому вигляді воно краще засвоюватиметься, ніж ви просто з'їсте яблуко цілком. До нього можна додати трохи тертої моркви. Ще один варіант – печене яблуко. Перевага такого приготування в тому, що запекти його можна з вечора, а з'їсти в будь-який час наступного дня.

Категорія: Харчування і добавки | Додав: Nati (23.03.2017) | Автор: Наталя
Переглядів: 87 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar